Bingöl’de son 6 ayda 541 kurs açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı, bu kurslara 11 bin kişinin katıldığını çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu söyledi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 6 ay içerisinde açılan 541 kursa 11 bin kişi katıldı. Kurslarla ilgili merkezin müdürü Selahattin Akıncı,bilgi verdi.

Bingöl’deki kurslara katılım oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu belirten Selahattin Akıncı, “Türkiye geneli kurslara katılım oranının neredeyse ikiye katlayan bu oran Bingöl nüfusunun yüzde 8’ini oluşturmaktadır. Halk Eğitim merkezlerinin de büyük katkılarıyla bu oran her gün artıyor. Bünyemizde açılan kurslara kayıt yaptıranlar, usta öğreticiler eşliğinde el becerilerini geliştiriyor. Dezavantajlı gruplardan olan kadınlar, kurslara daha fazla ilgi gösteriyor. Şuana kadar açılan kurslar arasında en fazla deri çanta işleme kursu rağbet görüyor. Kadın kursiyerler farklı modellerde çantalar üretiyor. Burada el becerisi kazanan kadınlar, ekonomiye atılarak kendi işletmelerini kurabiliyor” dedi.

Kursların nasıl açıldığı ile ilgili bilgi de veren Akıncı," Biz, kendi düşüncelerimiz doğrultusunda kurslar açmıyoruz. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine kurslar düzenleyip, bu alanda usta öğreticiler bulup kursiyerlerimizi eğitiyoruz. Şuanda 3 binin üzerinde kurs modülümüz var, vatandaşların rağbet göstermesi durumunda bu kursları düzenleyebiliyoruz”diye konuştu.

Kursta eğitim görenlerin topluma daha faydalı birer birey haline geldiğini de ifade eden Akıncı, el sanatlarında kendilerini geliştiren kadınların hem sanat öğrendiğini, hemde kendi ürettiklerini pazarlayarak ev ekonomilerine destek sağladığını kaydetti.