Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi işbirliğinde “Anne Üniversitesi” projesi hayata geçiriliyor. Anne ve anne adaylarını birçok konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, annelerin kendini tanıması, geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmesine yardımcı olmak amacıyla Bingöl Üniversitesi işbirliğinde ‘Anne Üniversitesi’ projesini hayata geçiriyor. Projeyle, annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlanması, özgüvenini ve kendilerine olan saygılarının attırılması, üniversiteye gitme fırsatı bulamamış annelerin üniversite ile tanışmaları amaçlanıyor.
Anne Üniversitesi’nde anne ve anne adaylarına, Bingöl Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, insan ilişkileri ve iletişim, aile içi iletişimsizlik ve kadına yönelik şiddetin nedenleri, ailenin eğitimdeki rolü, kadının yasal hakları, kadın sağlığı konusunda bilinmesi gerekenler, çocuk gelişimi konusunda temel bilgiler, değerler eğitimi, kitle iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri eğitimi verilecek.
Eğitimler 8 hafta sürecek
Bingöl Belediyesi proje ofisinden yapılan açıklamada ise, Anne Üniversitesi’ne başvuruların 20 Eylül 2016’a kadar alınacağı belirtildi.
Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Anne Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak isteyenlerin Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan belediye proje ofisine başvuruları gerektiği belirtilen açıklamada, eğitimlerin 01 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı kaydedildi.
Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceği belirtilen açıklamada, kırtasiye malzemeleri, çay kahve gibi ikramların da Bingöl Belediyesi tarafından karşılanacağı ifade edildi.