Bingöl’de, ‘Aşmak İçin Hareket’ programı çerçevesinde engelli bireylerle bir araya gelen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Beyazay Derneği tarafından Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim Bakanlıklarının destekleriyle yürütülen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası çerçevesinde engelli bireyler kapalı spor salonunda düzenlen programda vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinliğe Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Metin Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Loman Ayva, engelli dernekleri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte vatandaşlar engelli bireylerle basketbol maçı, masa tenisi, satranç, ok, halat çekme, ip atlama ve top taşıma gibi oyunlar oynadı.

Engelli bireyler ile vatandaşların bir araya geldiğini belirten Vali Yavuz Selim Köşger, "Programdan oldukça keyif aldık. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatın içerisinde daha başarılı, daha etkin hale getirilmeleri için bu tür programlar çok faydalıdır. Bu tarz programların devamı da gelecek" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Loman Ayva ise, "Engelli ve engelsiz bireyler spor yaparak, tanışacaklar, kaynaşacaklar. Aralarındaki ön yargıları, dışlanma ve aşağılama duygusunu aşacaklar. Kampanya kapsamında omuz omuza durarak, bütün Türkiye’ye engelli ve engelsizler birlikte yaşayabilir, birlikte etkinlik yapabilir, hayatı paylaşabileceklerini gösterdik. Bunu bütün Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Bingöl İl Temsilcisi Bahattin Tuz, dernek olarak olarak bu tür etkinliklere her türlü desteği vereceklerini kaydetti.