Bingöllü vatandaşlar, darbe girişimini bayraklarla protesto etti.
Bingöl’ün Genç Caddesi üzerinde bulunan AK Parti binası önünde bir araya gelen binlerce Bingöllü, “Teröre karşı omuz omuza”, “Recep Tayyip Erdoğan, dik dur, eğilme, bu millet seninle” sloganları atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. Burada konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, vatandaşları topyekun darbeye karşı seslerini yükseltmeye davet etti. Darbeye, hangi partili olursa olsun bütün milletin karşı çıkılması gerektiğini vurgulayan Fehmioğlu, “Bu bir parti meselesi değil bütün Türkiye’nin meselesidir. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye’de darbe dönemi bitmiştir. Topyekun bütün partilerin bu darbeye karşı güç birliği yapması lazım" dedi.
“Burayı sizlere emanet ediyorum”
Alana gelen Bingöl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ise, etrafında toplanan kalabalık tarafından, "Dik dur eğilme, Bingöl seninle" sloganları ile karşılandı. Kalabalığa hitaben kısa bir açıklama yapan Pamuk, “Herkesi meydanlara bekliyorum. Ben yerime geçeceğim, burayı sizlere emanet ediyorum” dedi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla tepkilerini sürdüren bazı vatandaşların dua ettikleri ve gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.