Bingöl’de yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili halkı bilinçlendirmek amacıyla Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Hukuk Kulübü oluşturuldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Bingöl Hukuk Kulübü oluşturuldu. Hukuk Kulübü Koordinatörü Cengiz Değişgeç ve Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Kılıç ilk olarak Bingöl Barosu Başkanı Abdullah Alakuş’u ziyaret etti. Ziyarette, sivil anayasa ve başkanlık sisteminin toplumda dillendirilmesi, bu konuda gündem oluşturulması gerektiğini belirten Değişgeç, “Başkanlık sisteminin anlatılması, konuşulması ve tartışılması gerekiyor. Sivil anayasanın oluşturulması için siyasi ve hukukçuların yapacağı çalışmadan ziyade, bizim ana gayemiz yeni anayasa alanında toplumsal bir bilinç oluşturmaktır” dedi.
İlk olarak baroyu ziyaret ettiklerini dile getiren Değişgeç, “Başkanlık sistemi ve sivil anayasa konusunda bilinç oluşturulması noktasında bir takım panel ve sempozyumlar düzenlemeyi istiyoruz. Amacımız bu alanda toplumda bir zemin hazırlamaktır. Toplumun sivil anayasayı konuşması ve taleplerini dile getirmesi gerekiyor” diye konuştu.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Baro Başkanı Abdullah Alakuş ise, “Yeni başkanlık sistemiyle ilgili halkın bilgilendirilmesi lazım. Başkanlık sisteminin ülkeye yararlarının neler olacağı, nasıl bir sistem olacağı konusunda bilgi verilmesi gerekiyor. Bu alanda kulübün yapacağı etkinliklere her türlü desteği sağlamaya hazırız” ifadelerinde bulundu.