Bingöl’de 2016 yılı içerisinde kaçak avcılık yapan 49 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü tarafından 71 bin 168 TL idari para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şubesi Aslan Maç, 2016 yılı içerisinde 4915 sayılı kanun kapsamında uygulanan idari para cezaları hakkında bilgi verdi. Maç, “yıl içerisinde kaçak avlandığı tespit edilen 11 kişiye, 4915 sayılı kanuna muhalefet suçundan 46 bin 650 TL para cezası kesildi. 38 kişiye ise idari yaptırım kararı uygulandı. Yine bu kişilere toplamda 24 bin 518 TL idari para cezası kesildi. Yıl içerisinde toplamda 49 kaçak avcıya 71 bin 168 lira idari para cezası uygulandı” dedi.

Kaçak avcılara yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Maç, şunları söyledi:

“Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şubesi olarak hali hazırda bulunan ekiplerimizde düzenli olarak kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Denetimler kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle de koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün belirlediği avlanma miktarı ve süreleri dışında avcılık yaptığı tespit edilen kaçak avcılara, 4915 sayılı kanun kapsamında idari para cezaları kesilecektir.”