Bingöl’de bazı tutuklu yakınları, 28 Şubat ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mağduru olduklarını belirterek, akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılması istedi.
Bingöl’de bazı tutuklu yakınları 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduklarını belirterek, kent merkezindeki bir dernekte bir araya gelip, basın açıklaması yaptı. Tutuklu yakınları adına açıklamayı okuyan Merve Değişgeç, yakınlarının sırf camide Kur’an dersi verdikleri için 28 Şubat ve FETÖ’nün mağduru olduğunu söyledi. Değişgeç, “Yıllarca adaletin tecelli etmesi için sesimizi duyurmaya çalıştık. Biz kimseye minnet etmiyoruz, minnetimiz ancak Allah’adır. Biz af da istemiyoruz çünkü af suçlulara olur. Biz yalnızca adalet istiyoruz” dedi.
Oğlunun 21 yıldır cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Tamaç, "Oğlum 21 senedir haksız yere içeride ve biz sadece adalet istiyoruz. Oğluma ceza veren, ona işkence eden, 36 yıl hapis cezası veren o savcı şuan içeride. Ben sadece adalet istiyorum” diye konuştu.
Oğlunun 19 yıldır suçsuz yere cezaevinde olduğunu ifade eden Baki Gülen ise, “Oğlum haksız yere cezaevinde yatıyor. Annesi hasta olduğu için görüşe bile gidemiyor. Oğlum hak etmediği halde cezalandırılıyor bizler adalet istiyoruz” ifadelerinde bulundu.