Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ve STK’lar, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve Türk vatandaşlara yönelik tutumuna tepki göstererek kınadı.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, kentteki STK’ların katılımıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanlarına yönelik tutumlarını sert bir dille kınadıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Handan Çiftçi açıklama yaptı.

Ülkenin çok önemli ve tarihi bir dönemeçten geçtiğini dile getiren Sosyolog Çiftçi, “16 Nisan’da gerçekleşecek olan Anayasa Referandumunun yurt içinde ve yurt dışında ilginç tartışmalara ve gelişmelere yol açtığını görüyoruz. İçeride seçim atmosferi olağan bir hava sürerken, dışarıda özellikle Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi AB ülkelerde akıl ve hukuku zorlayan gelişmelere şahit oluyoruz. Bakanların Hollanda ve Almanya’daki vatandaşlarımızla buluşma toplantıları, uçakların inişleri, bakanımızın konsolosluğa girişi önlendi ve toplanan Türk vatandaşlara zor kullanılarak dağıtıldı” dedi.

Hollanda polisinin köpekleri ve atları kullanarak, tam bir terör estirdiğini kaydeden Çiftçi, "Hatta özel olarak bir günlük olağanüstü hal ilan edildi. Yaşadığımız gelişmeler bütün dünyayı en az yarım asırdır, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlük gibi cazip kavramlarla kuşatan AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu, gerçek suratını örten maskenin düştüğünü ortaya koymuştur” diye konuştu.

Bazı AB ülkelerinin Türkiye’de yapılacak bir referandumda taraf olmaları açıkça ve kabaca iç işlerine müdahale olduğun ifade eden Çiftçi, Avrupa ülkelerinin, Türkiye’den özür dileyerek, sorumlularının hesap vermesi gerektiğini savundu.