Bingöl’ün Genç ilçesinde uzun yıllardır çay ocağı işleten Burhan Uslu, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis ve tüm vatandaşlar ile Bingöl’de çevik kuvvet aracına yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan 7 polis memuru için mevlit okuttu. Uslu işletmesinin bir günlük gelirini de şehit ailelerine bağışladı.
Genç’te uzun yıllardır çay ocağı işleterek geçimini sağlayan Burhan Uslu, örnek bir davranışa imza atarak, 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri ile Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan polisler için mevlit okuttu. Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan’ın da katıldığı programda, şehitler için dua edildi. Mevlit sonrası açıklama yapan Uslu, “15 Temmuz hain darbe girişiminde ve PKK’nın saldırısı sonucu 7 polisimiz şehit düştü. Bir esnaf olarak ülkemizin bir an önce selamete kavuşmasını arzu ediyorum. Kısa bir süre önce şehit verdiğimiz evlatlarımız ve tüm şehitlerimiz için dükkanımda mevlit okutuyorum. Ruhları şad olsun" dedi.
Duyarlılığı ile takdir gören Burhan Uslu, şehitlere mevlit okutmanın yanı sıra, ailelerini de unutmadı. Dükkanının bir günlük gelirinin tamamını şehitler için açılan hesaba bağışlayan Uslu, “Bu yaptığımla kendimi çok mutlu ve huzurlu hissettim. Rabbim, mevlit programına katılım gösteren herkesten razı olsun” diye konuştu.