Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ahmet Çetin, “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir” dedi.
Hemşireliğin, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu vurgulayan Çetin, “Ayrıca diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır” dedi.
“YARDIMCI DEĞİL, YÖNETİCİ KUVVETTİR”
Hemşirelerin, sağlık problemleri olan insanların bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından, ayrılmalarına dek olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan sağlık personeli olduğunu kaydeden Çetin, şunları söyledi:
“Bir hastanın daima yanında olan ve tıbbi gelişimini birinci elden gözlemleyen, hastanın gereksinimlerine cevap verip, birebir kendisiyle alakalı olmasa da bütün sitemlerini ilk ağızdan cevaplamaya çalışan hemşireler, yazımın başındaki tanımda ifade edildiği gibi, bireyin iyileşmesindeki yürütücü, harekete geçirici ve doğrudan etkili olan dinamik bir güçtür. Bu bağlamda konuya bakıldığında kolaylıkla görülecektir ki, hemşire, sağlık alanındaki yardımcı bir unsur değil, bizzat aşamaların hepsinde etkin şekilde var olan bir yönetici kuvvettir.”
Çetin, “Değerli hemşirelerimizin yaşadığı istihdam, özlük hakları, branşlaşma, görev tanımları gibi çok önemli sorunlarının çözümünde farkındalık yaratmasını ve yararlar sağlaması amacıyla, Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak, Hemşirelik bölümü adı altında öğrencilerimize eğitim vermekten gurur duyuyoruz. Bu düşüncelerle bu onurlu ve kutsal görevi, büyük bir özveriyle en iyi şekilde yerine getirecek olan ve öğrenim gören sevgili hemşire adayı öğrencilerimizin, Sağlık Bilimleri Fakültemizde eğitim veren saygıdeğer öğretim üyelerinin ve tüm hemşirelerin Dünya Hemşireler Haftasını Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi adına en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.