Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan gençlik merkezi, yapılan faaliyetlerle her yaştan gençlere hizmet veriyor.

Genç ilçesi Gençlik Merkezinde, basketbol, masa, kort tenisi, badminton, tekvando ve voleybol alanında gençlere birçok önemli hizmet sunuluyor.

Gençlik merkezinde çocuklar için birçok spor faaliyetler düzenlediklerini belirten Genç Gençlik Merkezi Spor Eğitim Uzmanı Arif Kaya, “ Basketbol, masa tenisi, kort tenisi, badminton, tekvando ve voleybol gibi spor dallarında gençlerin spor eğitimi gelişimi için gayret sarf ediyoruz. Gençlik Merkezi yöneticisinden beden öğretmenine kadar herkes çocuklarımız için bir şey yapma gayretinde. Amacımız, bu sayede çocuklarımızın sokaklarda değil de buralarda faydalı etkinlikleri öğrenmelerini sağlamaktır. Çocuklarımız sokaklarda boş boş vakit geçireceğine merkezimizde faydalı ve eğlenceli vakit geçirsinler. Tabi bu çalışmaları imkanlar çerçevesinde yapıyoruz’’ dedi.

Amaçlarının çocuklara faydalı çalışmalar kazandırmak olduğunu da dile getiren Kaya, “Biz bu çalışmaları, çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Tabi bunları yaparken biraz malzeme sıkıntısı da çekiyoruz. Çocuklarımıza yeterli malzeme desteği sağlayamıyoruz. Büyüklerimizden bu konuda destek istiyoruz. Çocuklarımızın daha iyi gelişmeleri için desteğe ihtiyacımız var’’ diye ifade etti.