Bingöl’ün Genç Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının ortaklaşa kurduğu iftar sofraları, yıllardır birbirini görmeyen Gençli vatandaşları buluşturdu.
Bingöl’ün Genç ilçesinde kurulan iftar sofraları, yoksulu zengini, yaşlısı ve gencini bir sofrada buluşturuyor. İftar sofralarına yoğun ilgi gösteren gerek ilçede, gerekse gurbette yaşayan vatandaşlar, yıllar sonra da olsa ramazan vesilesiyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.
“KARNIMIZI DOYURMAK DEĞİL KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Ramazan vesilesiyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, son dönemlerde bozulan ilişkilerin ramazan ayının bereketi ile sonlandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Oruç ayının kendine has güzellikleri bulunduğunu aktaran Topraktan, “Bu ayın bölgesel bazdaki sıkıntıları aşma konusunda ne kadar ehemmiyet arz ettiğini herkes gayet iyi bilir. Özellikle son dönemlerde bozulan ilişkileri ramazan ayının hayrı ve bereketi ile sonlandırmayı amaçladık. Biz de Genç Belediyesi olarak bu ramazan ayını ‘Ramazan Paylaşmaktır’ sloganı üzerine kurguladık. Bizim paylaşmaya çalıştığımız tek hedef, ilçe halkımızın sadece sofraya oturarak karınlarını doyurmak değil aynı sofraya oturarak kardeşliği pekiştirmek ve birbirlerine güven duymalarını sağlamaktır. Sevgide dayanışma olsun, hoşgörüde dayanışma olsun, ilişkide dayanışma olsun bütün bunları hem sosyal hayatta hem de bireysel hayatta güven esası üzerine inşa ettiğimiz zaman orucun bu toplumdan insan hayatında var olmasını istediği beklentilere karşılık konusunda birebir sonuç vereceği aşikardır. Bu yüzden biz oruç ayını çok önemsiyoruz. Mübarek Ramazan ayının dolu dolu geçmesi, gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak, gerekse Gençlileri bir araya getirip kaynaşma örneği oluşturmak için böyle bir organizasyon tertipledik. Bir hafta boyunca hayırsever iş adamlarımızla bu konu ile ilgili istişarelerde bulunup hazırlıklarımızı yapmıştık. Genç’te olup veyahut Gençli olup da dışarıda yaşayan iş adamlarımızın talepleri üzerine belediyemizin öncülüğünde Ramazan ayı boyunca bu iftar sofralarını kurmaya devam edeceğiz. Bu iftar sofralarında bir araya gelen hemşehrilerimiz hem kaynaşma hem de eski günleri yad etme fırsatı yakalıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“BU ORGANİZASYONU DEĞERLİ BULUYORUZ”
İstanbul’da ikamet eden iş adamı Yusuf Erdoğmuş ise, belediyenin düzenlediği bu organizasyonu önemli ve değerli bulduklarını belirtti. Erdoğmuş, "Bu dayanışma iftarları derneğimiz tarafından tasarlanmış bir şey değildi. Belediye başkanımız bizi arayarak böyle bir program tertip etmeyi düşündüklerini iletti. Biz de yıllardır gurbette yaşayan bir Gençli olarak iftar çadırlarının kültürünü bildiğimiz için, bu organizasyonu çok önemli ve değerli bulduk. Kendi aramızda istişarelerde bulunup 7 iş adamı ile birlikte Genç’e gelerek halkımızla iftar sofralarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve şu anda ne kadar değerli bir işe vesile olduğumuzun farkına vardık. İlçemizde özellikle gizli fakir aileler var. Biz bu ailelerimize ulaşmak içinde bu iftar sofraları sayesinde ilçe halkımızla istişare edip onların da yaralarına merhem olmak ve yardım etmek için bugünden itibaren kolları sıvayacağız” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”
Kurulan dayanışma sofraları ile birlik ve beraberliklerini pekiştirdiklerini söyleyen hayırsever iş adamı Sedat Davran da, “Bugün iftar sofralarının en önemli amaçlarından biri olan kardeşlik ve dayanışma örneğinin en güzel temellerini kuruyoruz. Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan’a bizi yıllardır görüp muhabbet edemediğimiz ilçe halkımızla buluşturduğu için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliğe ilçe halkımızın da yoğun bir katılım gösterdiğini gördük çok şükür. Biz bu iftar sofralarında hem birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz hem de gizli fakirlerimizi istişareler sonucu belirleyip daha sonra onlara gereken desteği sunacağız” şeklinde konuştu.