Bingöl’de zorunlu kış lastiği uygulamasına bir gün kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012’de yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik” kapsamında kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmemesi, araç sahiplerini oto lastikçilere yöneltti. 1 Aralık’ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulamasına öncesi, kış lastiği takmak isteyen sürücüler kentin birçok noktasında bulunan oto lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.
Uygulamanın başlamasına bir hafta kala işlerde yoğunluk olduğunu belirten oto lastik satıcıları, sürücülerin can ve mal güvenliği için araç lastiklerini değiştirdiklerini söyledi.
Araç lastiklerini değiştirten Mirbey Berdibek, “Kar yağışı başladı, artık araç lastiklerini değiştirme zamanı geldi. Oto lastikçilerde bayağı yoğunluk var. Herkes son güne bekleyince yığılma oldu adeta. Hem can güvenliğimiz için hem de cezalı duruma düşmemek için araç lastiklerimizi değiştiriyoruz” dedi.