Bingöl Valiliği’nce verilen iftar yemeğinde şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.
Bir düğün salonunda düzenlenen programda, Kur’an tilavetinin ardından şehit yakınları, gaziler ve konuklar orucunu açtı.
Burada konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, “Ramazan’ın başında bir kere daha iftar etmiştik ancak sizlerle ne kadar bir arada olsak azdır. Sizlere gönül borcumuzu ödememizin imkanı yok. Sizleri seviyoruz, yani çok süslü cümleler kurmaya gerek yok. Sizler başımızın tacı, gözümüzün nurusunuz. Sizlere ne kadar kıymet versek, hakkınızı ödeyemeyiz. Neden ödeyemeyiz? Bugün dünyanın tüm sırtlanlarının, tüm emperyalist güçlerinin çullandığı bir Ortadoğu’da, kan gölüne dönmüş bir Ortadoğu’da, huzur adası, sükun adası ve birliğin beraberliğin temin edildiği huzur içerisinde yaşanılan bir Türkiye varsa, bir ülke varsa bu bölgede, bu coğrafyada bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Ülkemizin birliğini, beraberliğini şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.
“Ülkemizin huzur içerisinde, vefa içerisinde varlığını devam ettirmesini, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” diyen Vali Köşger, şunları söyledi: “Onun için sizlere verilecek kıymetin, hiçbir dünyevi karşılığı yoktur. Bunun manevi değerini Cenab-ı Hak sizlere vaat etmiş, şehitlerimize vaat etmiş ve onları inşallah o mükafatla karşılayacaktır. Siz değerli şehit yakınlarına biz devlet olarak ne kadar hizmet etsek, ne kadar karşılığını vermeye çalışsak da bu mümkün değil. Bu tarz buluşmaları, birliktelikler sizlere kıymet verdiğimizin bir göstergesi, bir işaretidir. Bunlar devam edegelecek ve bu birlikteliğimizi hiç kimse bozamayacak. Bu birlikteliğimiz bu ülke var olduğu müddetçe hiç kimse bozamayacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu birliktelikle sizlere verdiğimiz kıymeti de hiç kimse kendine başka amaçlarla kullanmaya kalkışmasın, buna da müsaade etmeyeceğiz. Bizim sizlere verdiğimiz değer, şehitlerimize verdiğimiz değerdir, gazilerimize verdiğimiz değerdir ve ülkenin birliğine beraberliğine verdiğimiz değerdir. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın ve hiç kimse bunu suistimal etmeye kalkışmasın. Sizlere kıymet vermeye, sizlerle beraber olmaya, sizlerle gönül birlikteliğimizi devam ettirmeye gayret edeceğiz.”