AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, “Bu ekonomik paketle işsizlik azalacak, istihdam alanları çoğalacak ve terörün en fazla sömürge kaynağı olan, ‘işsiz kalmış gençler’ politikaları boşa çıkmış olacak. Bu anlamda bu ekonomik hamleler çok önem arz ediyor” dedi.
AK Parti İl Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi’ne yönelik açıklamalarda bulundu. Yatırım destek hamlesi paketinin bölge insanı tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Seven, “Diyarbakır’da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından Doğu ve Güneydoğu ilini kapsayan yatırım destek hamlesi paketi açıklandı. Bu kalkınma hamlesi açıklaması bölgedeki insanlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Terör olaylarıyla birlikte bölgede maalesef bir ekonomik daralma söz konusu olmuştu bu daralmayı aşmak için bu tür hamlelerin yapılması gerekiyordu” dedi.
Paketle birlikte yatırım yapmak isteyen işadamlarına bedava arsa verileceğini anlatan Seven, “Fabrika kurulacak ve sıfır faizli krediler verilecek. İşadamlarımız bu imkanlarla hem yatırım yapacaklar hem de bölgemizdeki işsizliğe yönelik çok ciddi bir istihdam sağlamış olacaklar. Bu ekonomik paketle işsizlik azalacak, istihdam alanları çoğalacak ve terörün en fazla sömürge kaynağı olan işsiz kalmış gençler politikaları boşa çıkmış olacak. Bu anlamda bu ekonomik hamleler çok önem arz ediyor. Bölgeye yatırım yapacak olan işadamlarımızla birlikte el ele kol kola terörü yeneceğimizi de düşünüyoruz” diye konuştu.
Kalkınma hamlesi programı kapsamında 23 ilin cazibe merkezi olarak belirlendiğini ifade eden Seven, “Bu illerimizden sekisine 10 fabrika kurulacak ve böylece istihdam alanları sağlanmış olacak. Bingöl’de bu cazibe merkezi ilan edilen illerimiz arasında yer alıyor o yüzden bu kalkınma hamlesinin Bingöl’ümüz için de hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Bingöl’ümüzde de fabrikalar kurulacak, insanlarımız buralarda istihdam edilecek ve Bingöl için ekonomik bir sorun haline gelen işsizlik problemi de çözülmüş olacak” ifadelerinde bulundu.