Bingöl’ün Genç ilçesinde 60 öğrenci, Temel Eğitiminden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi kayak merkezine götürüldü.

Genç Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Gök Mavi Yer Beyaz" projesi hazırladı. Proje kapsamında köylerden gelerek yatılı bölge ortaokulunda okuyan 60 öğrenci Haserek kayak merkezine götürüldü. TEOG sınavı öncesi öğrencilerin stresini azaltması hedeflenen bu projede öğrenciler, kayak yaptı, hem de eğlenme fırsatı buldu. Hayatlarında ilk defa kayak merkezini gören öğrenciler dolu dolu bir gün geçirerek moral depoladı.

Kırsalda okuyan köy çocuklarının bu tip projelerle mutlu olduğunu dile getiren Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, “Öğrencilerin gezi öncesi gözlerindeki ışıltıyı ve merakı görmek bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz bu geziyle ilk defa kayak merkezini gördü. Yaptığımız bu projeyle öğrencilerimiz birbirleriyle kaynaşıp çok güzel dostluklar edindi. Bu projeyi hazırlamamızda ki amacımız, kırsalda okuyan öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltmekti. İnşallah bunda da başarılı olmuşuzdur. Bu tarz projelerimizi gelecek zamanlarda da yapacağız. Kaymakamlık olarak tüm çalışmalarımız çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmesi içindir”dedi.