Kahramanmaraş'ta sabahtan bu yana yağan kar nedeniyle sürücüleer zor anlar yaşıyorlar. Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş kent merkezinde başlayan kar yağışı öğleden sonra şiddetini artırdı. Büyükşehir Belediyesi bir gün önce sürücüleri hazırlıklı olma konusunda uyardı ama kendisi hazırlanmayınca binlerce sürücü ve vatandaşlar yollarda perişan oldu. 

Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 18 Ocak salı günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İŞTE O PAYLAŞIM

VATANDAŞ HAZIRLIĞINI YAPTI AMA BÜYÜKŞEHİR YAPMADI

Sabah eken saatlerde kar yağışı başlamadı ancak öğleye doğru başlayan kar yağışı akşama kadar devam etti. Akşam üzeri işten eve dönen binlerce araç sürücüsü, öğrenci servislerri, işçi servisleri yollarda kaldı. Bazı sürücüler yolda kalırken, yola devam edebilen sürücülerin evlerine ulaşması saatler sürdü. bu arada şehrin her tarafından kaza haberleri gelmeye başladı.

Vatandaşlar yollarda perişan olurken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi web sitesinden paylaşılan haberde "Büyükşehir’le Yollar Açık Tutuluyor" ifadesinin kullanılması şaşkınlık yarattı. Büyükşehir belediyesi ilgili haberde şu ifadeleri kullandı.

"Kahramanmaraş’ta etkili olan kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 210 araç ve 250 personel 11 ilçenin 1.023 arterinde trafik akışını yeniden sağladı. Kent merkezinde ise gizli buzlanmaya karşı müdahaleler gerçekleştirilirken, sık kullanılan arterlerde ise yaklaşık 100 iş makinesi teyakkuz halinde."