İşte Cihan lideri, işte millet

Bunun için, büyüktür bu Devlet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi. Oylama bitti oy sayımına geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi.

Oylanan MKYK listesinde 19 yeni isim var. Mahir Ünal’ın bu listede yer alması ülkem ve memleketim adına sevindirici olmuştur.

Kongre’nin ayrıntılarını zaten takip ediyorsunuz girmiyorum. Ben biraz liderliğin oluşumunda karakterin önemine değinmek istiyorum. Çünkü lider kolay yetişmiyor!

Yaşadığımız dünyada hepimizin hayalleri ve hedefleri az da olsa mutlaka vardır. Hayallerimizin içindeki hedeflerle yaşamın doruğuna ulaşırız.

Bu mücadele içinde; tavır ve davranışlarımız, bizi gitmek istediğimiz yere götüren ve dilediğimiz sonuçları üreten unsurlardır.

Bu sonuçlara ulaşırken kişilik duruşları, tavır ve donanım çok önemlidir.

Önemli olan zirveye koşarken sergilediğimiz koşuş şeklidir.

Bizi biz yapan duruşlarımız olmalı ve geride bıraktığımız yaşamdan onur duymalıyız. Bahsettiğimiz zirve zenginlik veya makam da değildir elbette haysiyetli yaşamak ta yaşamın bir zirvesidir.

Zirve deyince Cenap Şahabettin’in şu mısraları çağrışım yaptırır zihnimde; ”Zirvelerde kartallarda bulunur, yılanlarda. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok nasıl geldiğinizdir”

Sosyal yaşamın dinamikleri yine insanlardır, kişilerin davranışları hayatı olumlu veya olumsuz yönde şekillendirir. Peki, bu yaşam içinde toplumdaki karakterlerin fonksiyonu nedir?

İnsanlardaki karakter yapısını, kişilikleri ve duruşları belirler, hayatın içinde karşılığını bulur.

Yaşamın bu aynasında aile ve toplum adına kişilik profilleri kendini gösterir. Bunun adına gelişmişlik veya gelişmemişlik te diye biliriz.

Toplumda huzurun ve işleyişin adına bu duruşların önemi büyüktür. Karakter niye bu kadar önem taşıyor! Kişinin genetik yapısı ve aldığı eğitimin sonucu davranışlar bir şekil kazanıyor. Bu karakter yapısı ve duruşu özellikle bir liderde mevcutsa toplum bunu benimser ve liderine inanır ve gereken desteğini verir.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’da toplumun benimsediği ve inandığı bir lider profili sergilemesinden dolayı karşılığını bulmuştur. Halkıyla iç içe olması liderlik vasfını daha da güçlendirmiştir. Tabii ’ki Güçlü Türkiye ve Güçlü Lider fotoğrafı batılıları ürkütüyor. Bu ülkenin inanmış milletiyle, güçlü lideriyle aşamayacağı bir engel yoktur.

Tarihin derinliklerine girdiğimizde bu milletin birlik beraberlik ruhuyla Haçlıları Moğolları biz yenmedik mi? Fitne tohumlarına rağmen üç kıtada tarihi yine biz yazmadık mı? Emperyalist güçlerin oyunlarını bu millet bozmadı mı?

İşte bu millet 15 Temmuz gecesi elele, omuz omuza verdi aynı ruhla hainleri püskürttü. Çünkü bu milletin genlerindeki vatan ve ümmet şuuru güçlenerek devam ediyor ve edecekte.

Elbette bu ülke liderine sahip çıkacaktır, bugünlere kolay gelinmedi. Bu kutlu yürüyüşte lideriyle millet kenetlenmiştir

Liderlik üzerine söylenmiş Indra Nooyi nin şu mısralarını da aktarmadan geçmeyelim. “Liderliği tanımlamak zordur, iyi liderliği daha da zor. Ancak dünyanın sonuna dek insanların peşinizden gelmesini sağlıya biliyorsanız büyük lidersiniz”

“LİDERİNLE YOLUN AÇIK OLSUN TÜRKİYE”