Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 6 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda alınan oy birliği kararı ile belediye hizmet binası bitişiğinde bulunan parka 15 Temmuz Demokrasi Parkı isminin verilmesi kararı alındı.
Öte yandan, alınan kararlar arasında bulunan belediye hizmet binasının üçüncü katının Adilcevaz Adliyesine tahsis edilmesi alınan oy birliği ile karara bağlandı.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek, bu tür hadiselerin tekrar yaşanmamasını temenni ettiklerini dile getirdi. Adilcevaz Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında da meclis üyelerini bilgilendiren Gürsoy, yapacakları projelerle ilçenin çehresini değiştireceklerini belirterek, “Belediye olarak ilçemizin birçok yerinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemizde yol sorunu bulunan cadde ve sokaklarımızda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanı sıra içme ve sulama suyu projelerimizi faaliyete geçirip ilçemizin su sorununu çözeceğiz. Aynı zamanda ilçemiz çarşısında bir kentsel dönüşüm çalışması yapmayı planlıyoruz. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra TOKİ ile çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bakanlıktan gelen mühendis arkadaşlarımız çarşı merkezinde gerekli incelemeleri yaptılar. Allah nasip ederse bu projemiz faaliyete geçerse, ilçemiz bölgemizin en güzel turizm merkezlerinden biri olacak. Bu projemiz gerçekten çok büyük bir projedir ve bu projemizi uygularsak ilçemizin gelişmesi adına önemli bir adım atmış olacağız. Ayrıca sahillerimizde yaptığımız çalışmalarla ilçemizi turizm alanında kalkındırmak istiyoruz. Yine bu kapsamda sahillerimize yürüyüş yolları ve duş alma alanları yapıyoruz. İnşallah sahillerimizde daha güzel çalışmalarımız olacak. İlçemizin birçok yerinde ekibimizle birlikte projelerimizi uygulamaya geçirip, ilçemizi hak ettiği yerlere getireceğiz” dedi.
Toplantıda söz alan BDP’li meclis üyesi Süleyman Akkaya ise, Adilcevaz Belediyesi’nin ilçe genelinde ve sahillerde yaptığı çalışmaların önemli olduğuna değinerek, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve ekibine teşekkür etti.