İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan mülki idare amirler atama kararnamesi ile Bitlis’in Adilcevaz Kaymakamlığına Rize Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman atandı.
İçişleri Bakanlığı mülki idare amirler atama kararnamesi 1 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İçişleri Bakanlığına ait mülki idare amirler kararnamesinde çok sayıda kaymakamın ve vali yardımcısının görevlerinde değişiklikler oldu. İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak atandı. Atamalar neticesinde Adilcevaz Kaymakamlığına ise Rize Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman görevlendirildi.
15 Temmuz darbe girişimin ardından Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve ardından meslekten ihraç edilen Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek’ten boşalan kaymakamlık koltuğuna vekaleten Muhammed Evlice atanmıştı.