Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu, Adilcevaz ilk ve ortaokuluna yaptığı kitap yardımının yanı sıra TEMA vakfı aracılığıyla da fidan dikimi gerçekleştirdi.
Adilcevaz MYO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşme yolunda ilerleyen kitap bağışı kampanyası, ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencilerini sevindirdi. Adilcevaz Meslek Yüksekokulu ve Ankara Yücetepe İlkokulu öğrencilerinin yardım ve katkılarıyla toplanan 900 adet kitap, Adilcevaz ilkokulu kütüphanesine bağışlandı. Kitap bağışına katılan üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencileriyle yakından ilgilenerek, sınıfları süsledi. Kitap bağışı kampanyasının ardından TEMA vakfı aracılığıyla çeşitli ağaç türlerinden oluşan fidanlar da toprakla buluşturuldu. Burada bir açıklama yapan Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, “Geleceğimiz olan bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü geleceğimiz, okuyan bu nesillerimiz tarafından inşa edilecektir. Bu yüzden okuyan bir nesle öncülük etmek ve onlara sahip çıkmak, hepimizin görevidir” dedi.
Adilcevaz İlk ve Ortaokulu Müdürü Alparslan Arıkbaş ise, örnek davranışlarından dolayı MYO öğrenci ve personeli ile Ankara Yücetepe İlkokulu ve TEMA Vakfı’na teşekkür etti.