23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıl dönümü Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasının ardından devam etti. Anaokulu öğrencileri tarafından Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek’e çiçek sunumunun ardından, Kaymakam Özer Özbek, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve İlçe Jandarma komutanı Mesut Başkurt, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, okullar arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi ve öğrencilerden oluşan folklor ekibi halk oyunları gösterisi sundu. Yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Programın düzenlendiği alanın yüksek bir yerinde Adilcevaz halkının dev Türk bayrağı açması dikkat çekti. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin yanı sıra resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program halayların çekilmesinin ardından sona erdi.
Törene, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Savcısı Miraç Anıl Keklikçi, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.