Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde darbe girişimini protesto etmek amacıyla yüzlerce kişinin katılımıyla demokrasi ve bayrak yürüyüşü düzenlendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün de katıldığı yürüyüşte, vatandaşlar ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimini protesto etti. Adilcevaz Şehirlerarası Otogarı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Adilcevaz Belediyesi’ne kadar yürüdü. Burada toplanan kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Ülke olarak hain, sinsi ve kalleşçe yapılan bir saldırıya maruz kaldık. Bu hain saldırıyı sizlerin ve milletimizin sayesinde şimdilik atlatmış görünüyoruz. Bu hainler sizlerin verdiği vergilerle alınan tankımızı, tüfeğimizi, uçağımızı ve helikopterlerimizi maalesef bize karşı kullandılar. Ülkemizin varlığı ve kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bile bombaladılar. Gavurların yapmadığını bunlar yaptılar. Böyle bir alçak saldırı asla affedilemez. Bu hainler en ağır ceza ile cezalandırılacaklar. Darbe teşebbüsünün olduğu günden beri meydanları sabahlara kadar boş bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Biz bu meydanlara iman ve vatan aşkıyla geliyoruz. Milletimizin bu hain saldırıya karşı dik duruşunu görünce, Türk milletinin büyüklüğünü bir kez daha gördük. Birkaç gün daha meydanlarda kalacağız. Belki yakında müjde gelecek herkes evine çekilecek. Bundan sonra iş hükümetimize ve bizlere düşüyor. İnşallah el ele vererek bu yaralarımızı saracağız. Sıkıntıda olan her vatandaşımızın elinden tutacağız. Bundan sonra hep birlikte daha çok çalışacağız. Bundan sonra askere göndereceğimiz her Mehmetçiğimize diyeceğiz; sakın ola ki silahını kendi milletine, kendi anne babana ve kendi devletine çevirme. Darbenin önlenmesinin mimarı olan milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza rabbim acil ve hayırlı şifalar versin" dedi.
Vatandaşların ‘idam istiyoruz’ sloganlarına karşılık Demiröz; "Bizleri sizler seçiyorsunuz. Sizler ne istiyorsanız onu yapacağız. Hiç merak etmeyin" cevabını verdi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, millet olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını ifade ederek, "Darbe teşebbüsünün ilk gecesinden itibaren ayaktasınız. Meydanları boş bırakmadınız. Milletin iradesine, Cumhurbaşkanımıza ve bu güzel vatana sahip çıktınız. Sizler sağ olun var olun. Ben sizleri gördükçe sizlerle çok gurur duyuyorum. Bu darbenin sebebi Türkiye’nin kalkınması ve büyümesidir. Ama şunu bilsinler ki Allah’ın izniyle sizlerin sayesinde Türkiye kalkınacak, Türkiye büyüyecek ve cuntaya asla boyun eğmeyecek. İlk günden beri sürekli bizleri arayan, ihtiyaçlarımızı soran ve bugünde buraya kadar gelerek aramızda olan Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her akşam demokrasi nöbetinde bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın" dedi.
Mitingde AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay ve Adilcevaz İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu da birer konuşma yaptı.