Bitlis’in Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere ve müdürlük personeline yangın eğitimi verilerek tatbikat yaptırıldı.

Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekipleri ve sağlık ekiplerinin gözetiminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğretmenlere iki gün boyunca yangın eğitimi verildi.

Eğitim içerisindeki tatbikatta, itfaiye ekipleri yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın söndürme tüpü kullanımını anlattı. Müdürlük bahçesinde yakılan ateşe eğitim alan öğretmenler yangın tüpüyle müdahale etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimize ve müdürlük personelimize yangında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bir tatbikat düzenledik. Verilen eğitimler çerçevesinde öğretmenlere ve personelimize yangın durumundaki sorumlulukları, yangın söndürme tüpü kullanımı ve yangına ilk müdahale hakkında bilgiler verildi. Bundan böyle öğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz, olası yangın ve acil durumlara müdahale konularında neler yapabileceklerini öğrenmiş oldu” dedi.