Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 171. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Adilcevaz Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, törende yaptığı konuşmada, “Polis; halkın huzurunu ve güvenliğini sağlayan en büyük teminattır. Halkımızın huzuru ve güveni için gecesini gündüzüne katan teşkilatımıza Türk milleti her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Vatandaşlarımızın bizlere duyduğu güveni zedelememek ve onlara en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilçemizin huzurunu ve emniyetini sağlayan tüm polis teşkilatının yıldönümünü kutlar, vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, “İlçemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için gece gündüz demeden görevlerini fedakarca yapan polis teşkilatımızın heyecanını paylaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünde, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor ve görevi başındaki tüm personelin haftasını kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen konvoyun ardından Polis Haftası kutlamaları İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında devam etti.
Törene Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, İlçe Müftüsü Said Dizen, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.