Bitlis’in Ahlat ilçesinde üretilen elmalar; tadı, lezzeti ve kalitesiyle adından söz ettirirken, meyveciliğe olan ilgi ise her geçen gün artıyor.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Ahlat, meyve ve sebzecilikte ise ülke ekonomisine önemli katkı sunmaya devam ediyor. Yöreye has tadıyla bilinen Ahlat elmaları, güzel meyvelerin başında yerini alıyor. Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, meyvecilikle uğraşan çiftçilerden Saki Gültepe’yi ziyaret ettiler. Toplamda 70 dekarlık alanda meyvecilik yapan Saki Gültepe’nin, hasat olgunluğuna gelen 30 dekarlık elma bahçesini gezen Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Müdürü Keskin, değişik çeşitleriyle kurulu olan bahçede incelemede bulundular.
Yetiştirilen çeşitlerin çok kaliteli, albenisi olan ve piyasada tutulan çeşitler olduğunu belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, meyveciliğin bölge tarımının geleceği açısından önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, bu tür meyve bahçelerinin gezilip görülmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Üretici Saki Gültepe ise, alternatif ürün olarak kurt üzümü ve barbunya üretimi de yaptığını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yapılan ziyaretin ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Müdür Keskin’e bu tür meyve bahçelerine çiftçi gezilerinin düzenlenmesi talimatını vererek, üreticiye ait bahçeden ayrıldı.