Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu önderliğinde kurulan “Halk Korosu”, verdiği konserle dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.
İlçede bulunan memur, esnaf ve vatandaşlardan oluşan koro, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir konser verdi. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda verilen konserde bir birinden güzel yöresel türküler seslendirildi. Gerek kurum amirleri gerekse vatandaşlar tarafından oldukça beğeni toplayan koro, seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle de gönülleri okşadı. Kurulan koroyla birlikte yöresel müzikler yeniden canlanırken, Ahlat ve yöreye ait müziklerin ise gelecek nesillere aktarılması noktasında koro büyük rol oynuyor. Yaklaşık 15 yöresel türkünün seslendirildiği program büyük beğeniyle izlendi. Program sonunda ise Vali Ahmet Çınar ve Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, koro üyelerini tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Düzenlenen konsere Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Gürsoy, Ahlat Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.