Bitlis’in Ahlat İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğretmen ve kursiyerlerin çalışmalarından oluşan “Karma Hat Sanatları” sergisi açıldı.
Ahlat Halk Eğitim Merkezi’nde açılan sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden’in yanı sıra Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve çevre ilçelerden davetliler katıldı. Katılımın büyük olduğu serginin açılış konuşmasını yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden; “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce açılan el sanatları kurslarında görev yapan öğretmen ve kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu hat sanatları sergimizin açılışına katılımınızdan dolayı hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum. Değerli konuklar, açılışını yapacağımız hat sanatları sergimizde hat sanatlarının her türlü eserlerini görme şansına sahip olacağız. Bu sergimizin özellikle Kutlu Doğum Haftası’nın kutlandığı bugünlere denk gelmesi bizleri ayrıca duygulandırıp mutlu etmiştir. Bu serginin bu aşamaya kadar gelişinde görev alan başta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rafet Akgün’e ve ekibine, hat sanatçıları Güven Ayber, Bülent Akarsu, Ercan Angay ve Nurefşan Polat’a huzurlarınızda teşekkürlerimi ifade ederken, sergimizin tekrardan hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Neyzen İsmail Turan tarafından ney dinletisi sunuldu. Daha sonra serginin açılışını Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rafet Akgün yaptı.
Açılıştan sonra davetliler hat sanatçıları Güven Ayber, Bülent Akarsu, Ercan Angay ve Nurefşan Polat ile kursiyer öğrencilerin yaptığı hat sanatı eserlerini ilgiyle incelediler. Büyük emeklerle hazırlanan birbirinden güzel eserler büyük beğeni topladı.