Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde atıl durumda bulunan bina, sportif faaliyetlerde bulunacak olan gençlerin hizmetine kazandırıldı.
İlçede atıl durumda bulunan binaları tadilattan geçirerek ilçe halkının hizmetine sunan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, bu kez Bitlis Valiliği’nin desteğiyle atıl durumda bulunan Süphan Park içerisindeki binayı tadilattan geçirip Adilcevaz Belediyespor Kulübüne kazandırdı. Açılışa katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, gençlerin spora teşvik edilmesinin önemli olduğuna değinerek, "Gençlerimize ve çocuklarımıza kazandırılan bu binanın tadilatı için belediye başkanımız bizlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bizde bu kapsamda gerekli talimatları vererek atıl durumda bulunan bu binayı gençlerimize kazandırmak istedik. Gençlerimiz ve çocuklarımız için ne kadar hizmet etsek azdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın ahlaklı yetişebilmeleri için ders çalışmalarının yanı sıra sportif faaliyetlere katılmaları da önemlidir. Bu tesisin açılmasını sağlayan başta Belediye Başkanı Necati Gürsoy’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istediklerini ifade ederek, "İlçemizde atıl durumda bulunan bu binanın gençlerimize kazandırılması için valimizden destek istedik. Sağ olsun valimiz bizlere gereken desteği verdi ve bu sayede gençlerimiz ve çocuklarımız için güzel bir mekan yapmış olduk. Bu tesisle birlikte gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, burada spor yapmalarını, bir araya gelip istişare kültürünün artırılmasını, kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını ve en önemli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
Yapılan açılışın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler öğrencilere dağıtıldı.