Milli Eğitim Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa yürüttüğü “Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi” (KEP2) Kapsamında Adilcevaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne gönderilen malzemelerin açılışı yapıldı.
Adilcevaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üç yıl önce hazırlanan Avrupa Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa finanse ettiği KEP2 çerçevesinde Adilcevaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 1 milyon lira tutarında malzeme gönderildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, “Bizler ilk emri “Oku’’ olan bir dinin mensuplarıyız. Bu doğrultuda eğitim kalitemizi daha ilerilere götürmek için çalışıyoruz. Toplumumuzun yarısı kadınlardan diğer yarısı da bu kadınların eğittiği erkeklerden oluşuyor. Kız çocuklarının eğitiminde çok mesafe alındı ancak alınacak çok mesafelerimizin de olduğu muhakkaktır" dedi.
Okul Müdürü Zülfikar Saban ise, “Bu Proje, özellikle kız çocuklarının eğitime her düzeyinde katılım oranlarının arttırılmasının yanında, eğitimin kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi, okul terk oranlarının düşürülmesi gibi kritik önem taşıyan alanlara da fayda sağlayacaktır. Bu malzemeler okulumuza geldikten sonra elimizde var olan malzemeleri ilçemizdeki diğer okullara dağıttığımız için proje sadece okulumuza değil ilçedeki diğer okullara da katkı sağlamıştır. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" dedi.
Proje kapsamında Adilcevaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne, minibüs, elektrikli ve elektronik ev aletleri, mobilya, endüstriyel mutfak ekipmanı, bilgi teknolojileri ekipmanı, mefruşat, hobi ekipmanı, spor ekipmanı ve kırtasiye malzemeleri gönderildi.
Açılış törenine Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkan Vekili Nevzat Karayel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Burhanettin Elçi ve Kayhan Subaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kurum amirleri öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.