Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçede faaliyet gösteren ve 80 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikasını ziyaret etti.
İlçede faaliyet gösteren tekstil fabrikasını ziyaret eden Başkan Gürsoy, fabrika sahibi Şahin Karaca’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Necati Gürsoy, ilçeye yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Memleketimizde hizmet veren tüm işletme ve fabrikaları zaman zaman ziyaret ediyor, üzerimize düşen konularda gerekli desteği veriyoruz. Aynı zamanda belediye olarak ilçemizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Amacımız, işsiz olan kardeşlerimizin birer iş sahibi olmaları, meslek edinmeleri ve dolayısıyla elde edecekleri gelirle aile bütçelerine destek olmalarını sağlamak ve işsizliği azaltmaktır. Bu tekstil fabrikası sayesinde insanlarımıza iş imkanı sağlayan Şahin Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu işletmemize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. İşsizlik bölgemizin en önemli sorunlarından biridir. Buralara yapılacak yatırımlar sayesinde insanlarımız işsiz kalmayacaktır. Bu nedenle tüm iş adamlarına bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Adilcevaz’a yatırım yapın, belediye olarak sizlere her türlü desteği sağlayalım” dedi.
İşletme sahibi Şahin Karaca ise, kot dikimi üzerine üretim yaptıklarını ifade ederek, “150 kişi kapasiteli fabrikamızda 80 kişi istihdam etmekteyiz. Fabrikamıza alacağımız yeni çalışanlarla birlikte tam kapasite çalışmayı hedefliyoruz. Üretimini yaptığımız kot giyim ürünlerini ülkemizin yanı sıra yurt dışına da ihraç ediyoruz. Fabrikamızda işsiz olan gençleri meslek sahibi yapıp topluma kazandırarak aile bütçelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Fabrikamız ilçemizin istihdamına önemli bir katkı sağlamaktadır. Bizleri ziyaret edip desteklerini esirgemeyen başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Necati Gürsoy’un tekstil fabrikası ziyaretine Başkan Yardımcısı İzzet Ekem’in yanı sıra belediye meclis üyeleri Şenay Beşkardeş, Cemil Günay, Necmettin Boz ve Nevzat Karayel de eşlik etti.