Bitlis Valiliği, telefonla valilik adına istenen bilgi, belge ve yardım taleplerine itibar edilmemesi hususunda açıklama yaptı.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bitlis Valiliğimiz ve Özel Kalem Müdürlüğümüzün adını kullanarak kurumlardan personel listesi, kurum bilgileri gibi bilgi ve belgelerin istendiği tarafımıza bildirilmiştir. Valiliğimiz ve Özel Kalem Müdürlüğümüzün böyle bir talebi bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak telefon veya diğer iletişim araçlarını kullanarak siz vatandaşlarımız ile irtibata geçerek bilgi ve belge talebinde bulunan şahıslara kesinlikle itibar etmeyiniz. Bilgi ve belge talebiyle karşılaşılması durumunda şahısların bilgilerini alarak ivedi şekilde Emniyet Müdürlüğüne bilgi verilmesini rica ederiz.
Öte yandan Bitlis Valiliği adını kullanarak yardım kampanyası adi altında para toplayan şahısların olduğu tespit edilmiştir. Valiliğimizin herhangi bir yardım kampanyası bulunmadığından, bu şahıslara itibar edilmemesi ve yardım talebi ile karşılaşılması durumunda tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz" denildi.