Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 40 yaş üstü mahalleler arası futbol turnuvası düzenlenen açılış programı ile başladı.
Bitlis 8 Ağustos Stadyumunda düzenlenen açılış programında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bölgede yaşanan terör olaylarının hayatı olumsuz etkilediğini, buna rağmen hayatın devam ettiğini belirterek, “Türkiye’nin bir çok bölgesinde gündem turistken uluslararası boyutlara taşınmışken bölgemizde teröristlerin gündem oluşturması maalesef söz konusu ama bu giderek kayboluyor” dedi.
Vali Çınar açıklamasında şunları söyledi: “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle hepsi genç olan bütün Bitlisli hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Valilik Kupası adı altında 40 yaş üzeri vatandaşlar arası turnuva düzenledik. Bütün mahalleler buna katıldılar. Mahalle muhtarları bu maçlarda oynayacak. Ben hepsine başarılar diliyorum. Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve Proje Merkezimiz futbolla ilgilenen antrenörler bu organizasyona katkı sağladılar ben hepsine teşekkür ediyorum.”
“İNSANLAR KANDAN, ÖLÜMDEN, STRESTEN, HUZURSUZLUKTAN UZAK DURMAK İSTİYOR”
Bitlis Valisi Çınar, bölgenin terörle anıldığını belirterek, “Bölgemiz maalesef terörle anılıyor. Maalesef bunun hakikat payı da var. Ancak hayat devam ediyor. İnsanlar yaşamak istiyorlar. Herkes gibi normal bir hayatı yaşamak istiyor. Kandan ölümden stresten huzursuzluktan uzak kalmak istiyorlar. Türkiye’nin birçok bölgesinde gündem turistken uluslararası boyutlara taşınmışken bölgemizde teröristlerin gündem oluşturması maalesef söz konusu ama bu giderek kayboluyor. Bu kayboluşun en büyük göstergelerinden bir tanesi bu organizasyondur. Bütün mahallelerimiz katıldığı bu futbol turnuvasında bütün futbolculara başarılar diliyorum. Biz bütün Türkiye’den şunu ilan etmek istiyoruz. Artık halkımız bu baş belası uluslar arası egemen güçlerinde devletlerin oyuncağı olan dünyayı sömürme aracı kullandıkları bu lanet örgütten kendilerini çekmiş durumdalar. Hiç bir surette destek vermiyorlar. Artık onlardan korkmaya da hiç kimsenin korkmazına da gerek yok. Bütün tedbirlerimizi devlet aldıktan sonra gücünü ve otoritesini ortaya koyduktan sonra bunu net söylüyorum. Vatandaşımız terör örgütünden desteğini çekmiş. Artık normal bir hayatı özlemiş. Normal bir hayatı yaşama iradesini ortaya koymuşlardır. İnşallah biz devlet millet ve halk bütün kesimler olarak bütün sorunların üstesinden gelmeye niyetliyiz. Herkese huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Herkesin yaşadığı gibi huzurlu bir hayatın Bitlisliler için bölgemiz içinde hak olduğunu çocuklarımız içinde gereklilik olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Vali Çınar, geçmiş yıllarda düzenlenen bu organizasyonun bundan sonra da devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Bitlis son derece aktiviteleri çok olan bir il iken terör belasının bölgeye musallat olmasıyla bir takım gelenekselleşmiş etkinlikler yapılmamaktadır. Yine bu mahalleler arasındaki 40 yaş üstü yapılan turnuvalar. Bu terör yüzünden ara verilmiş bir durum. Bunu yeniden canlandırıyoruz. Bu çok güzel bir olay Burada dostluklar gelişiyor, bereket artıyor. Geçmişte, gelenek halinde olan bir etkinliği yeniden canlandırmış oluyoruz” dedi.
Açıklamalarının ardından Vali Yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurum amirlerinden oluşan iki takımın başlama vuruşunu da Vali Çınar yaptı. 13 mahallenin katıldığı turnuva lig usulü yapılacak. En fazla puanı alan ekip şampiyon olacak.