Bitlis Belediyesi Su İşletmesi Müdürlüğü tarafından Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılayan Başhan Deresi’nde kaynak, kaptaj ve isale hattı yenileme çalışmaları başlatıldı.
Bitlis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki yurttaşların içme suyu ihtiyacını karşılayan Başhan Deresi’nde kaynak, kaptaj ve isale hattı yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında 1 adet su kaynağı yenileme, 1 adet 27 metreküplük kaptaj, 1 adet 30 metreküplük su toplama odası yapılırken, 200 milimlik borularla 90 metre ve 150 milimlik borular ile 960 metre içme suyu borusu döşeneceği kaydedildi.
Çalışmalardan dolayı mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için mahalleye belli aralıklar ile su verilirken, çalışmaların tamamlanmasından sonra mahalleye kesintisiz bir şekilde içme suyunun verileceği kaydedildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, “Belediye olarak halkımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla tüm imkanlarımız dahilinde çalışmalarımız devam etmektedir. Hüsrevpaşa’daki yaşanan içme suyu problemlerini kalıcı bir şekilde çözmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra mahallemize kesintisiz bir şekilde su vereceğiz. Halkımızın duyarlılığından dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.