Bitlis’teki vatandaşlar, İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için toplandı.
AK Parti öncülüğünde, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, derneklerin işbirliğiyle Ulu Cami önünde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.
Ellerindeki Türk bayraklarıyla sürekli tekbir getiren vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini lanetledi.
Darbeye lanet ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu mitingde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 15 Temmuz’dan bu yana milletin her gece sokakları ve meydanları doldurduğunu söyledi.
"Hepiniz vatan, bayrak ve toprak uğruna, istiklal ve istikbalinize sahip çıktınız. Allah razı olsun" diyen Demiröz, şöyle konuştu:
"Malazgirt ve Çanakkale’den miras kalan kahramanlıkların bir örneğini de 15 Temmuz’da gösterdiniz. Her zaman birlik ve beraberlik içinde hiçbir siyasi ayrım olmadan Alevi, Suni, Türk ve Kürd’ü, hep beraber oldunuz. 15 Temmuz gecesi şehit olan 250 kahramanın hepsinin farklı düşünceler içerisinde. Ama tek düşünceleri vardı, vatan bölünmez ve bayrak yere inmez diyerek şehit oldular. Hepsine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa niyaz ediyorum. Biraz sonra İstanbul’da bütün Türkiye’yi göreceksiniz. İşte o Türkiye’nin küçük bir parçası da Bitlis’te. Bütün siyasi görüşler burada. Valimiz, tugay komutanımız, emniyet müdürümüz, kaymakamlarımız, kamu çalışanları ve sivil toplum örgütleri aramızda. İstanbul’dan gelen Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) temsilcilerimiz var."
Türkiye milletinin 15 Temmuz gecesi kahramanlık yaptığını vurgulayan Demiröz, şöyle devam etti:
"Ülkeyi çiğnetmediniz. O gece sizin paralarınızla kendilerine emanet ettiğimiz tankları, topları, uçakları ve mermileri sizlere sıkan o kalleşlere karşı durdunuz. O gün ki basın kahramanlık örneği gösterdi. Demokrasinin yanında durdu. Emniyet güçlerimiz canlarını ortaya koydu. Gözbebeğimiz Mehmetçiğimiz birkaç kalleş dışında hepsi vatanıyla birlikte oldu. Milletvekilleri hiçbir parti ayrımı yapmadan o gün TBMM’de kendilerine atılan füzelere rağmen ayrılmadılar, sabaha kadar meclisi açık tuttular. Cumhurbaşkanımız başkomutanımız bütün ailesini bir uçakta toplayarak korkmadan sokaklara ve meydanlara inin diyerek kefenini kolunun altına alarak İstanbul’a gelen kahraman Cumhurbaşkanımıza ve etrafındakilere teşekkür ediyorum. Kelimelere sığmayan, yürekler dayanmayan en büyük teşekkürü ise siz millet hak ediyor. Allah hepinizden razı olsun. Şehitlerimiz var. Mahir, Mehmet Ali şehitlerimiz var. Onlar hakka yürüdüler, şehadet şerbetini içtiler. Allah bizleri onlara komşu eylesin. O gençler vatan, bayrak, özgürlük ve hürriyetleri için bunu yaptılar. Bugün olsa yine yaparlar. Yaralıları konuşturuyorlar. Bugün yine böyle bir darbe kalkışması olsa en önde onlar olacaklardır. Demek ki bu hainlik alçaklık vatan için olacaksa ve vatana karşı yapılacaksa, bu millet her zaman olduğu gibi canını siper eder, tankların ve toplarında önünde yatar, uçaklara karşıda mücadele eder."
"Tarih dünyanın alçak mafyasını yendiğinizi yazacak"
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise yüzlerce veya binlerce yıl sonra gelecek nesillerin bu millette övüneceğini belirterek, çünkü tarih bu milletin darbecileri yendiğini yazacağını bildirdi.
"Bu alçaklara, bunların akıl hocaları, arkalarındaki büyük alçaklara ne kadar çok ne kötü söz söylesek ve eleştirsek, onların alçaklıklarını ve maskelerini hafifletmiş oluruz" ifadelerini kullanan Çınar, şöyle devam etti:
"Her şey söylüyoruz. Ancak içimizden sağlam cümleyi bulamadığımızı hissediyorum. Ama sizlere ve bu yüce milletimize ne kadar iltifat etsek, ne kadar güzel söz söylesek yetmez. Hepinizin bildiği ve sıcak olduğu bir söz vardır. Hepimiz duyarız söyleriz. Sizin Allah’ınıza kurban diyorum. Çünkü siz tarih yazdınız. Çünkü tarih sizi yazacak. Yüzlerce veya binlerce yıl sonra evlatlarınız ve nesilleriniz, sizlerle övünecek. Tarih darbecileri yendiğinizi yazacak. Sıkıyönetimcileri, işkencecileri ve emperyalistlerin uşaklarını yendiğinizi yazacak. Dünyanın jandarması diyorlar, ama bu yanlış bir ibare. Jandarma bir hukuki terimdir. Onlar dünyanın mafyası. Dolayısıyla tarih sizin bu mafyayı yendiğinizi yazacak. Dünyayı sömüren, aşağılayan, öldüren, darmaduman eden, kendi hedef ve menfaatlerine ulaşmak için her türlü kötülüğü pisliği yapan dünyanın alçak mafyasını yendiğinizi yazacak."
Bunun yeni olmadığını ve bunlar yakın tarihte Sultan Abdülhamit’i tahtan indirdiğini dile getiren Vali Çınar, Abdülhamit’in, diplomasi dehası ve imparatorluğu yeniden ayaklandırabilecek büyük bir adam olduğunu ifade etti.
"Ancak onu gördüler ve içimizdeki hainleri eğiterek ve yetiştirerek onu tahtan indirdiler" diyen Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sultan Abdülhamit’i tahtan indirenlerin içinde bir Müslüman evladı yoktu. İki Yahudi, bir Ermeni, bir de Hristiyan Arnavut vardı. Bu resmi bugün de görüyoruz. Adnan Menderes’i idam ettiler, Turgut Özal’ı zehirlediler. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımızı da defalarca farklı yönetmelerle ortadan kaldırmak istediler. Bu son olayda bir mucize ve Allah’ın bir yardımıdır. Hepimiz bunu gördük. Bu oyunu çok gördük. Ama bu sefer meydanlar, milletimiz ve bu milletin evlatları olan askerimiz, polisimiz ve bütün kesimler kahramanlıklarını ortaya koyarak darbeyi önledi. Ülkemizin ve milletimizin, dünyadaki bütün mazlum ulusların, Müslüman olan olmayanların geleceğini kurtardık. İstikbalimizi kurtardık. O yüzden çok büyük kahramanlık yaptınız. Bunlar sapık demiştim. Çünkü bunlar ’Cenab-ı Allah bizi seçti’ dediler. Amerika’da oturan büyük şeytan diyebileceğimiz o sapık, milletimizin evlatlarını Kur’an ve resul diyerek, kandırarak, beni lime lime etseler dahi ben yine ülkemde ölmek isterim ve onun için buradayım diyen Said Nursi’yi alet eden Amerika’daki o büyük sapık, milletimizin evlatlarını kandırdılar. Seçilmişlik sapıklığı, bir tek Yahudiler’de var, Çok şükür artık maske düştü. Milletimiz bunu gördü."
Mitingde, ilahilerin söylenmesi ve Yenikapı’daki miting görüntüsünün projeksiyon cihazıyla ekrana yansıtılarak millete izletildi.
Mitinge, Vali Yardımcısı Hakan Şeken, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Nezir Gencer ve binlerce vatandaş katıldı.