4 Kasım tarihleri arasında yapılan Kızılay Haftası nedeniyle bir program düzendi.
28 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapılan Kızılay Haftası nedeniyle Bitlis Kültür Müdürlüğünde düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Okunan İstiklal Marşı’nın ardında açılış konuşmasını yapan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, 1868 tarihinde askerlerin tedavisi için kurulan Kızılayın, o günden buyana doğal afetler başta olmak üzere birçok alanda ulusal ve ulusal arası çalışmalarda başarı gösterdiğini söyledi.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, dünyada felaketlerin hiç bitmediğini, dünyanın her yerinde hemen her yıl deprem yaşandığını, Türkiye’de de küçük ve büyük ölçüde bunu yaşadıklarını söyledi. Çınar, “17 Ağustos’ta büyük bir deprem yaşadık. Sel felaketi ve heyelan felaketleri ayrı. Özellikle son zamanlarda bölgede yaşadığımız savaşlar. Dolayısıyla insanların felaketleri hiçbir zaman bitmiyor. Kızılay ve benzeri kurumlara her zaman çok büyük ihtiyaç duyuluyor. İnsanın en çaresiz, yardıma en çok muhtaç olduğu zamanlarda onlara yardım elini uzatan bir kurumdur” dedi.
Son zamanlarda mevzuat gereği AFAD Başkanlığının kurulduğuna dikkat çeken Çınar, artık felaketlerin büyük bir kısmını görev olarak, profesyonel olarak AFAD Başkanlığının devraldığını ifade etti.
Program, yapılan slayt gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Programın sonunda kompozisyon ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Program, fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardında sona erdi. (VO-MSA-Y)