Bitlis İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
İsmail Eren Spor Tesisleri’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Akabinde ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirilirken, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi tarafından "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verildi.
Düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “O büyük bir önder, büyük bir yöneticiydi. Adil davranmıyoruz, paylaşmıyoruz. Sadaka, zekat vermiyoruz. ‘Ben seni çok seviyorum’ demekle olmaz. Kuru kuruya sevgi olmaz. O cemiyet peygamberiydi. Bizlere oturmayı, kalkmayı öğretti, cemiyet hayatını öğretti. Diyor ki kolaylaştırın zorlaştırmayın. Biz bu yönleri kaçırıyoruz. Elhamdülillah Müslüman’ım demekle olmaz. Layık olmamız lazım. Allah bizleri hakka hukuka riayet eden kullarından eylesin” dedi.
İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çitfçi ise, haftanın önemine vurgu yaparak, haftanın iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Düzenlenen program, sinevizyon gösterisi, gül dağıtımı ve hayırsever iş adamı M. Zeki Peker tarafından vatandaşlara hediye dağıtımı ile sona erdi.