Bitlis’teki 20 Sivil Toplum Kuruşu (STK) temsilcisi, Bitlis’in Tatvan ilçesinde sık sık yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalarla gündeme gelen ve bu nedenle ilçede ölüm kavşağı olarak anılan ilçe girişindeki Üçyol Kavşağı’nda gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösterdi.
En son dün meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 6 kişinin ise yaralamasıyla sonuçlanan ölüm kavşağında yaşanan kazalara ve önlem alınmamasına dikkat çekmek amacıyla ilçe girişindeki Üçyol Kavşağı’nda toplanan 20 STK, ortak açıklamada bulunarak hem olaya tepki gösterdi hem de kazaların son bulması amacıyla yetkilileri göreve çağırdı.
Ölüm kavşağında bir araya gelen STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Akaryakıt ve Petrolcüler Derneği Başkanı Vedat Kaküs, ölüm kavşağı olarak anılan Üçyol Kavşağı başta olmak üzere ilçenin belli bölgesinde yer alan kavşakların adeta ölüme davetiye çıkardığına dikkat çekerek, yetkililerin bu kavşaklardaki kazaların önüne geçilebilmesi için biran önce gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. Artık kavşaklarda yaşanan sorunlardan dolayı meydana gelen kaza haberleri duymak istemediklerini kaydeden Kaküs, “Sivil Toplum Kuruluşu olarak burada toplanmamızın nedeni malumunuz dün 23.09.2016 bu kavşakta yeni bir kaza yaşandı ve 28 yaşında bir kardeşimizi kaybettik, 6 yaralının tedavisi devam etmektedir. Kenan kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şuanda bulunduğumuz kavşak uluslararası devlet yolu olup; Türkiye’den İran’a transit geçişi sağlamaktadır” dedi.
Yapılan basın açıklamasına, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO), Tatvan Şoförler Cemiyeti, Tatvan Muhtarlar Derneği, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) , Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), Bitlis Akaryakıt ve Petrolcüler Derneği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bitlis İl Temsilciliği, Tatvan Kültür ve İnsani Haklar Derneği, İyilik-Der Tatvan Temsilciliği, Bitlis Gıda Ve İhtiyaç Maddeleri Toptancıları Derneği (GİMTAT), Türkiye Gençlik Vakfı Bitlis Temsilciliği, Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan Der), Tatvan Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi, Tatvan Folklor Araştırma Derneği, Tatvan Özgür-Der, Erkan-Der, Özgür Eğitim Sen Tatvan, Tatvan Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Tatvan - Bitlis - Norşin Minibüsçüler Derneği ve çok sayıda vatandaş destek verdi.