Bitlis’in Ahlat ilçesinde demokrasi nöbeti devam ederken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ise vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık eşliğinde Selçuklu Meydanı’na kadar tekbirler getirilerek yürüyüş düzenlendi. Burada mehter gösterisi başlamadan önce AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan tarafından bir konuşma yapıldı. Atılgan, "Allah vatanımıza kast eden hainlere fırsat vermesin. Ben evvela Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızla beraber Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz’ü ve il başkanımızı aradık. Sağ olsunlar mehter takımının ilçemize gelmesini sağladılar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, her gelişinde Ahlat’ın vatansever evlatlarının vatana ve bayrağa nasıl sahip çıktıklarını gördüğünü söyleyerek, “18 gündür sokaklardayız. Hiçbir güç vatan sevgisinden başka insanları sokakta tutamaz. Hiçbir güç bayrak sevgisinden başka 18 gündür insanları sokakta tutamaz. Onun için Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi ortadadır. Bu hainler bu milleti gördükten sonra bir daha böyle bir şeye teşebbüs edemeyecekler. Mehmetçik bizim Mehmetçiğimiz, ordu bizim ordumuzdur. İçindeki 3-5 çapulcu ordumuzu lekeleyemez. Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Ama herkes bilsin ki bu millet vatanına, bayrağına, namusuna, şerefine sahip çıkacaktır. Bunu tüm dünya böyle bilsin" diye konuştu.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, "Ey büyük Selçuklu’nun evlatları” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Allah’ın selamı üzerinize olsun. Genel Başkanımız Vedat Demiröz de burada olmak istiyordu, fakat gelemedi. Sizlere selamını iletiyorum. Ahlat, büyük Selçuklu’nun Anadolu’daki son başkenti. Daha sonra Anadolu Selçuklu’nun payitahtı Konya oluyor. Onun için Ahlat’tan bu sesleniş çok önemli. Bu haşhaşiler, Büyük Selçuklu’nun son komutanı Sultan Sancar’a tehdit yolluyordu. ‘Yıkacağız, yakacağız’ diye. İşte haşhaşilik böyle bir şeydir. Eşkiyalık böyle bir şey. O zalimce ve sinsice hareket Sultan Sancar’ın hanesine kadar dalmıştı. Aynı bugünkü gibi. Cumhurbaşkanımızın köşküne kadar girdikleri gibi. Böyle bir tuzak. O günkü amaçları da İslam’ın birliğini dağıtmaktı. Bu topraklar Balkanlar, Kafkasya ve Asya 24 milyon kilometrekareye uzanmış bir imparatorluğunun doğuşuna vesile olacaktı. Onlar bunu yok etmek istiyorlardı. Bu haşhaşilerin hedefinde bir takım üst akıllar var. Birlik ve beraberliğimizi bozacaklardı. Nasip olmadı. Alamut Kalesini başlarına geçirdiler ve Allah o zalimlere bir daha fırsat vermedi. Şimdi Cumhurbaşkanımız diyor ki; ‘Onların bir birim üst akılları var. Beyinleri bunları basmaz.’ Bizde buradan sadece FETÖ’ye değil üst akıllarına da sesleniyoruz. Siz Anadolu’nun birliğini artık bozamayacaksınız. Siz Anadolu’da Müslümanları ayırıp, parçalayamayacaksınız. Alevi-Sünni, Laz-Çerkez, Türk-Kürt hepimiz bu meydandayız. Bakın Bozkurt yapan gençler burada, Rabia yapan gençler burada, Tevhid yapan gençler burada. Ahlat’ın bu şerefli duruşu da onların tüm umutlarını ayaklar altına almıştır. Sizleri kutluyorum. Her zaman bu meydanlardan seslenişimizi yapacağız. Elbette ki İslam’ın evlatlarına vurulmak istenen en hain ve alçak plandı, ama tutmadı. Ey ümmeti Muhammed birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Biz O peygamberin (sav) ümmeti ve O’na tabiyiz. Sizler gibi Vatikan uşaklarına değil, Allah’a şükür Kur’an-ı ve Resulullah Efendimizi rehber tayin etmişiz. Sizin uyduruk fetvalarınız, uyduruk ilanlarınız bu milleti bölmez, elde Kur’an gibi bir hakikat varken. Buradan Bingöl’deki şuhedeya, onun gibi tüm şuhedalara ve 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Fatihalarınızı ve dualarınızı bekliyoruz. Ey Ahlat mübareksin, güzelsin kimsenin gösteremeyeceği kadar asil ve şereflisin Allah’a emanet olun."
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, 18 gündür vatan nöbetinde olduklarını belirterek, “Demokrasi nöbetindeyiz. Bende sizinle beraber bu nöbetin ucundan da olsa tutmaktan büyük bir onur ve kıvanç duyuyorum. Bingöl ilinde 7 vatan evladımız şehit oldu. Peygamberimize komşu oldular. Makamları mübarek olsun. Biz dünyanın en kıymetli yerinde yaşıyoruz. Bu toprağında kirası şehitlerimizin kanıdır. Ne mutlu ki kanımızı döküyor ve şehitler verebiliyoruz. Şehit veremeyeceğimiz zaman bizim felaketimiz olur. Biraz önce mehteran eşliğinde Selçuklu meydanına kadar geldik. Bu sesler bizi Varna, Kosova ve Viyana önlerine kadar götürdü. Mehteran dünyanın en eski ordu bandosudur. Bu sesinden Tuna ve Viyana titrerdi. Dünya tarihinde en uzun süre süper güç yapan milletin hepimiz evlatlarıyız. Son 200 yıldan beri eski ihtişamımızdan biraz uzak kalır olduk. Tam bir diriliş esnasındaydık ki yüzyıllar önce olduğu gibi bir haçlı ordusu üzerimize saldırdı. Bunu hepimiz görüyoruz. Ama Türk milleti kendi kaderini kendisi tayin etti. Her müteyakkız Türk aynı zamanda bir devlettir. Allah gazamızı mübarek etsin. Nöbetimiz kutlu olsun" dedi.
Konuşmaların ardından mehter takımı bir birinden güzel marşları ve gösterisiyle vatandaşlara oldukça güzel anlar yaşattı.