Bitlis’in Ahlat ilçesinde görev yapan din görevlileri, belediye ve müftülüğün ortak düzenlediği iftar programında bir araya geldi.
Ahlat İlçe Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından bir restaurantta verilen iftar yemeğine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Ahlat Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban ve merkezde bulunan cami imamları, Kur’an Kursu hocaları ve din görevlileri katıldı.
İftar programında konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Ahlat’ta görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ahlat, İslam öncesi farklı medeniyetlerin merkezi olmuş ama 641 yılında Hz. Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam ordularının Ahlat’ı fethetmesi ile birlikte Ahlat, o gün bu gündür İslam aleminin önemli yerlerinde biri ve Türk İslam medeniyetinin merkezidir. Onun için de böyle bir beldeye gelmeniz önemlidir. Daha önce de Diyanet İşleri Başkanımız gelmişti. Diyanet İşleri Başkanımızdan bir söz almıştık. O sözü hatırlatmak gerekirse İslam aleminin ortak istifade edeceği bir kütüphanenin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ahlat’ta kurulmasını arzu etmiştik. İnşallah onu da gerçekleştiririz" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise, bir İslam beldesi "Kubbet’ül İslam" olan Ahlat’ta bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, güzel bir ortamda din görevlileri ile bir arada olmalarına olanak sağlayan Ahlat Belediyesi’ne ve Ahlat Müftülüğü’ne teşekkür etti.
Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu’nun konuşma gerçekleştirdiği program, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’a ahşap işlemeli tablo ve Ahlat bastonu hediye edilmesi ile sona erdi.