ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren yaklaşık 80 bin kişi, "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar caddelerde ve Valilik önünde protesto gösterilerini sürdürüyor.

Kentte yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gösteriler kapsamında vatandaşlar, Mimar Sinan Parkı önünde toplandı. Burada protokol ile birlikte yürüyüşe geçen kitle, Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesinden geçerek Valilik önüne kadar yürüdü.

Valilik bahçesinde toplanan yaklaşık 80 bin kişi, cep telefonlarının ışıklarını yakarak, darbe aleyhine tezahüratlarda bulunup, tekbir getirdi. Grup, sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine slogan attı.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Garnizon Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner vatandaşları Valilik balkonundan selamladı.

Vatandaşlar, darbe girişimi esnasında halkın yanında yer alan Garnizon Komutanı Yarbay Atasoy lehine slogan atıp, sevinç gösterisinde bulundu.

Kentin farklı noktalarında da araçları ile konvoy oluşturan gruplar, tepkilerini taşıdıkları Türk bayrakları ve korna çalarak gösterdi.