Bitlis’in Güroymak ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmenleri tarafından "Okuyan Nesiller" projesi altında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.
Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Koordinatörlüğünü Şehit Er Mahfuz Urut Ortaokulu Türkçe öğretmeni Aytekin Kılıç ve Turgut Özal Ortaokulu Türkçe öğretmeni Recep Eşen’in yaptığı proje kapsamında ilk dönem 700 öğrenci 3 bin kitap, ikinci dönem ise yaklaşık bin 200 öğrenci 7 bin kitap okuduğu ifade edildi. Bu dönem seçkin ve nitelikli 6 eser öğrenciler tarafından iki buçuk ayda okunduğunu ve deneme yapıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, "Sonuç olarak dereceye giren ilk 30 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Bu projenin amacı çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırma, nitelikli kitap okumalarını sağlama ve şu andaki kuşağın aynı kitapları okuyarak birbirleriyle kitap hakkında kahramanlar ve olaylar hakkında konuşabilmelerini sağlamaktır" denildi.
1. dönemde Türkçe öğretmenlerinin zümre kararıyla başlatılmış olan ve 2. dönemde daha geniş bir kapsama yayarak sürdürülen bir proje olduğu belirtildi.