Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Kanık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Kanık’ı makamında kabul etti.
İş adamı Kanık’ı makamında ağırlayan Başkan A. Mümtaz Çoban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kanık’ın ilçeye sunmuş olduğu katkılara değinen Başkan Çoban, "Ahlat’tan çıkan iş adamları bizim için çok önemli. Ne yazık ki bu sayımız çok yüksek değil. Bunlar içerisinde de güzide bir yere sahip olan Sayın Kanık’ın sadece iş adamlığı hüviyeti bizi ilgilendirmiyor, buranın da dokusuna uygun olarak inşa ettirmiş olduğu Selçuklu mimarisinde camimiz var. İnşallah bittiğinde ilçeye çok özel bir kimlik kazandıracak yapı olacaktır. Bundan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bir toplumun eğitimine eğilmek iş dünyasında aslında bir kalite ve erdemi gösteriyor. Yatırımcılarımız haklı olarak ilçelerine, illerine bir şeyler yapsa da, yaptıkları sadece kazançlarına dair konulardır. Haksızda değiller. Sermayelerine sermaye katmak zorundalar. İstihdam da böyle sağlanıyor. Ama burada dikkat ederseniz Kanık ailesinin başında bulunan Sayın Şerif Kanık Beyefendi’nin ortaya koymuş olduğu ahlak, hepimizin o pencereden bakarak hadiseye yaklaşmamızı gerektiren bir unsur diye düşünüyorum. Eğitimimizi ön planda tutuyor. Ahlat gibi yerde bu ahlaki kriterlerle yaklaşan değerli ağabeyimize şükranlarımı arz ediyorum. Ahlat’ta Selçuklu enstitüsünü de hayata geçirmek için ciddi girişimlerimiz var. Bununla ilgili gerek Bitlis Eren Üniversitesi gerekse Ankara’daki temaslarımız süratle devam ediyor. Asya’dan doktora öğrencilerinin Ahlat’ta istihdamını sağlamak, burada da çok nezih bir lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminin hayata geçmesini, Ahlat’ın Kubbetül İslam unvanına da yakışır boyutta ele almak lazım. Sayın Şerif Kanık’ın ilçemize yapmış olduğu katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Ahlat’ı çok sevdiğini ifade eden iş adamı Şerif Kanık ise, ilçeye bir şeyler yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Sayın başkana çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce bu kadar övgüye layık olmaya çalışacağım. Ahlat’ı, memleketimi hakikaten çok seven biri olarak insani görevlerim var. Bu görevlerimi yerine getirmek için bir şeyler vermeye çalışıyorum. Tabi Türkiye’de bizim gibi belli bir seviyeye gelmiş kurumların sosyal projeleri var. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde tabi ki önceliği kendi bölgemize ve memleketimize veriyoruz. Bizim kuşaktan birçok insanımız halen Ahlat’ta. Bu nedenle gönül çekiyor. İmkanlarımız ölçüsünde, inancımız doğrultusunda Kanık ailesi olarak buraya bir şeyler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından iş adamı Şerif Kanık’a plaket takdim edildi.