Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan’ın katılımıyla 5 ay önce kanser hastası olan Veysel Bakır’ın anısına ailesi tarafından Kent Ormanı’nda 240 ağaç fidesi dikilerek çeşme yaptırıldı.
Birinci sınıftayken kanser hastalığına yakalan ve 5 ay önce hastalığa yenik düşen 9 yaşındaki Veysel Bakır’ın ailesi, çocuğunun anısına kendi imkanları doğrultusunda Kent Ormanı’nda çeşme yaptırarak 240 ağaç fidesi dikti. Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yer tahsisi yapılırken, Bitlis Belediyesi ise alanda peyzaj çalışmalarını yaptı.
Açılış törenine, Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Bakır’ın ailesi ve sınıf arkadaşları katıldı.
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Hüseyin Olan, "Çocuklar geleceğimizdir. Orman işletmesinden gelen değerli müdürümüz orman işletmesi çalışanlarının ve değerli Veysel’imizin ailesinin böyle güzel bir anıyı bize yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Ölüm hepimiz için haktır ama ani ölümler gerçekten bizi yürekten üzüyor. Ancak şunu da bilmemiz gerekiyor ki önemli olan yaşadığımız sürece, bu topluma, bu halka ve yaşadığın çevreye önemli katkılarda bulunman ve yaşarken de iz bırakmaktır. Veysel’in yaşından dolayı bu görevi ailesi yerine getirmiştir. Değerli hayırseverlerde buna katkı sunmuştur. Gönül ister ki bu tür duyarlılık her zaman olsun ve insanlarımız hayırsever işler yapsın. Ormanlarımız ve dağlarımız yeşersin. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.
Bakır’ın babası Fikret Bakır ise, törenine katılanlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Olan ve Bakır’ın ailesi, kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.