Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğine protokolün yanısıra vatandaş yoğun ilgi gösterdi.
ilçenin Merkez Cami Meydanında düzenlenen iftar programında, ilahi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti dinletisinin ardından vatandaşlar, birlikte dua ederek orucunu açıldı. Ramazan ayının paylaşma, bolluk ve bereket ayı olduğunu söyleyen Kaymakam Eligül, "Güroymak Kaymakamlığı olarak, ilçe halkını Ramazan ayında aynı iftar sofrasında buluşturmak istedik. Vatandaşlarımızla ve ihtiyaç sahibi olanlarla iftarımızı açacağız. İlçemizdeki iftar sofraları Ramazan ayının 20 ile 26 tarihleri arasında 7 gün boyunca Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğü ve desteğiyle açılmaya devam edecek. Fakir ve zengin ayrımı olmadan insanların aynı sofrada bir araya gelmesi de Ramazan ayının ayrı bir güzelliğidir. İnşallah Ramazan ayında 7 gün boyunca bu bereketi aynı sofrada hep beraber yaşayacağız"dedi.
İftar sofralarının dikkat çeken diğer bir yönünün, asker, vatandaş, polis ve geçici köy korucuların hep bir arada aynı sofrada beraberce yemek yemeleri olduğunu ifade eden Eligül, "Burada ki amaç ülkemizi bölmeye çalışanların birlik ve beraberliğimizi bozanların, polis, asker, vatandaş geçici köy korucusu bir birlerinin düşmanı olarak gösterenlerin örneği burada iftar çadırımız dadır. Buradan bütün düşmanlara, bütün dünyaya sesleniyoruz. Kimse kardeşliğimizi bozamaz. Bu vesileyle tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum. Ülkemize huzur, esenlik ve saadet getirsin. Bu mübarek aylarda edilen duaların kabule mazhar olduğunu biliyoruz. Ramazan ayının tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen iftar programına teşrif eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.