Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivalinin ikinci gün etkilikleri kapsamında, halkoyunları yarışması, futbol turnuvası ve konser düzelendi.
Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen fuarın ikinci gününde de bir birinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. İkinci gün etkinlikleri kapsamında ilk olarak farklı illerden 8 ekibin katılımıyla halkoyunları yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmada Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi yarışmanın birincisi olurken, Malatya Araştırmaları Derneği Halk Oyunları Ekibi ikinci, Bingöl Halk Oyunları Araştırma Derneği Halk Oyunları Ekibi ise üçüncü, Diyarbakır Domlar ve Romanlar Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ise dördüncü oldu.
Ancak yarışmaya katılan takımların yarışma öncesi yaptığı istişareler neticesinde sadece dereceye girecek takımlara verilmesi planlanan para ödülünün yarışmaya katılan tüm takımlar paylaştırılması kararı alınarak örnek bir davranışa imza atıldı.
Daha sonra ise futbol turnuvasının ilk eleme maçları yapıldı. Akabinde ise, Sanatçı Celal Yarıcı tarafından konser düzenledi. Yoğun katılımın olduğu konserde vatandaşlar Sanatçı Celal Yarıcı’nın şarkılarına eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.
İkinci gün halkoyunları yarışması, futbol turnuvası ve konsere ev sahipliği yapan 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali sonraki gün ise yine bir birinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.
Düzenlenen etkinliklere katılan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ikinci gün etkinliklerinin de sorunsuz şekilde tamamlandığını belirtti.
Fuarın renkli görüntülere sahne olduğunu ve ilgi gördüğü kaydeden Başkan Aksoy, fuarın her gün bir birinden farklı ve renkli görüntülere ev sahipliği yapacağını kaydederek herkesi fuarı ziyaret etmeye davet etti.