BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde açılan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Van Gölü üzerinde yelken yarışmaları düzenleneceği belirtildi.
Tatvan Belediyesi tarafından 48’incisi düzenlenen Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Fuar etkinlikleri kapsamında 16 Temmuz günü başlayacak ve iki gün sürecek olan yelken yarışmaları için son hazırlıklar tamamlandı.
Yelken yarışmalarına katılmak üzere bölgeden Tatvan’a gelen yelken sporcuları, Van Gölü’nün serin sularında hazırlık çalışmaları yaptı. Yaklaşık 30 yelken sporcusunun ter dökeceği yarışma Laser 470, Laser Radial, Optimist ve Windsurf olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleştirilecek.
Yapılan hazırlıkları takip eden Türkiye Yelken Federasyonu Bitlis Yelken Hakemi ve Antrenörü Kazım Yurtada ile Türkiye Yelken Federasyonu Van İl Temsilcisi İsmet Akbulut, yelken yarışmalarına ev sahipliği yapan Tatvan Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Fuar etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen yelken sporcularını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 16 Temmuz günü gerçekleştirecek olan yelken yarışmalarıyla birlikte Tatvan’ın güzel ve anlamlı bir su sporları aktivitelerine ev sahipliği yapacağını belirtti. Yelken yarışmalarının iki gün süreceğini belirten Başkan Aksoy, "Bu yıl 48’incisini düzenlediğimiz fuarımızda sadece kültür ve sanat etkinliklerine değil, spora ve sporcularımıza da yer veriyoruz. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz kurumlar ve mahalleler arası futbol turnuvası etkinliklerine bir yenisini daha ekliyoruz. Yarın düzenleyeceğimiz yelken yarışmaları kapsamında ilçemize yaklaşık 30 sporcumuz iştirak etti. 16 Temmuz günü saat 11.00’de başlayacak olan yelken yarışmalarına, bu güzel organizasyona tüm halkımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.