Bitlis’in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar ve esnaflar, Türkiye’nin Hırvatistan ile yaptığı Euro 2016 Avrupa Şampiyonası maçı için kahvehanelere akın ettiler.
Hırvatistan maçında Türkiye A Milli Futbol Takımını desteklemek için ilçede bulunan kahvehanelere akın eden vatandaşlar, takımını yalnız bırakmadı. Türkiye - Hırvatistan maçını kahvehanelerdeki televizyonlardan canlı olarak takip etmeye çalışan vatandaşlar milli heyecana ortak oldu. Bazı esnafların maç için iş yerini kapatıp kahvehanenin yolunu tuttuğu görülürken, yaşanan coşku ve heyecan ise görülmeye değer görüntüler oluşturdu.
Öte yandan, maç nedeniyle kahvehanelerin içinde ve önünde uzun kuyruklar oluşurken, maç saatinde caddelerin boşalması ise ayrıca dikkat çekti.
Türkiye’nin dünya üçüncülüğü başarısını Avrupa şampiyonasında da görmek istediklerini belirten Doğan Aksoy, Tatvanlılar olarak her maçta takımlarının yanında olduklarını söyledi.
Esnaf arkadaşlarıyla birlikte maçı izlemeye ve milli takıma destek olmaya geldiklerini belirten Nuri Yaman ise, Tatvan’da milli takıma tam destek verdiklerini ifade etti.