Bitlis’in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ederken, göreve giden askeri birliği ise sevgi gösterisinde bulundular.
Yaşam Alışveriş Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, 14’üncü günün nöbetine ülkenin huzuru için dua ederek başladı. Hayırsever iş adamları tarafından hazırlanan yemekler dağıtılırken, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan tarafından da tatlı ikramı yapıldı. Demokrasi nöbetlerinin aralıksız sürdüğü ilçede sık sık eşi Çiğdem Erkan ile birlikte halkın arasında olan Kaymakam Erkan, sabahın ilk ışıklarına kadar alanda kalıyor.
Yoğun katılımın olduğu demokrasi nöbetinde gazetecilere konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yoğun ilgi ve destekten dolayı vatandaşlara, sivil tolum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Darbenin geri püskürtmesi mimarının vatandaşlar olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, “Demokrasi ve iradeye sahip çıkma nöbetimizin 14’üncü gecesindeyiz. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösteriyor. Her akşam olduğu gibi yatsı namazımızı da burada kılıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberliğine ve huzur ortamına kavuşması için dua ediyoruz. Kendilerini tankların önüne atan, demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıkan vatandaşlarımızdır. Biz onlara ne kadar minnet duysak azdır. Demokrasi nöbetimize halkla birlikte sivil toplum kuruluşları, tüm siyasi partililer, kurumlar destek veriyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Darbeci olmayan ve darbeye geçit vermeyen asker ile polislerimize de teşekkür ediyoruz. Çünkü bu darbenin püskürtülmesi, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek olmuştur. Darbeciler, mazlum insanları şehit etti. 250 şehidimiz ve çok sayıda yaralımız var, inşallah bir daha darbe girişimi olmaz” dedi.
Demokrasi nöbetine katılanlardan Ali Dindar ise, birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir yaşam için toplandıklarını ifade ederek, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Katolik kim olursa olsun, bu toprakta huzurlu bir yaşam için burada toplanıyoruz, amacımız budur. Biz herkesi seviyoruz ve burada birlik, beraberlik içinde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Demokrasi için meydanda olduklarını kaydeden Nazife Dindar da, milletin huzuru ve çocukları için burada olduklarını ifade etti.
Vatandaşlardan Bedia Kaya ise, Türk çocukları olduklarını ve ölene kadar bu yoldan ayrılmayacaklarını söyledi.
“Askere sevgi gösterisi”
Öte yandan, göreve gitmek üzere ilçe merkezinden geçen askeri konvoyunun önünü kesen vatandaşlar, askerlere sevgi gösterisinde bulunarak, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attılar. Askerler ise vatandaşlara selam verip el sallayarak duydukları memnuniyeti gösterdiler.