Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi, Türkiye genelindeki ilçe devlet hastanelerinde yapılamayan anjiyo ameliyatlarını yapmaya başlayarak bir ilke imza attı.
Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi’nin, 400 yataklı hizmet binasına taşınmasıyla birlikte sağlık alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. Daha öncesinde ilçe hastanesi olarak farklı alanlarda gerçekleştirdiği ilklerle adından söz ettiren Tatvan Devlet Hastanesi, bu kez de Türkiye genelindeki ilçe devlet hastanelerinde yapılamayan anjiyo ameliyatlarını yapmaya başlayarak yeni bir ilke ve başarıya imza attı. Hastane başhekimi ve aynı zamanda Kardiyoloji Uzmanı Yaşar Akay tarafından yapılmaya başlanan ameliyatta, ilk gün 9 hasta anjiyo edildi.
Açıklamalarda bulunan Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Yaşar Akay, Tatvan Devlet Hastanesi olarak bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İstanbul ve Ankara gibi büyük illerin dışındaki Türkiye genelindeki ilçe devlet hastanelerinde yapılamayan anjiyo ameliyatlarını yapmaya başlayarak yeni bir ilke ve başarıya imza attıklarını ifade eden Başhekim Yaşar Akay, ilk gün olması ve personelin daha öncesinde bu alanda tecrübesi olmamasına karşın bir günde 9 anjiyo ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Artık sevk alan hastane konumuna geldiklerini vurgulayan Akay, “Bugün 400 yataklı hastanemizde ilk anjiyo ameliyatını gerçekleştirmeye başladık. İlk gün olmasına karşın 9 başarılı ameliyat gerçekleştirdik. İlk gün olması ve hastane personelinin daha öncesinde bu alanda tecrübesinin olmamasına rağmen bu çok iyi bir rakam. Yaptığımız anjiyoların 3’ünü hastalarımızın isteği üzerine koldan, diğerlerini ise kasıttan yaptık. Bu hastalarımızdan biri Mutki ilçemizden kalp krizi ile geldi, damarları tıkalı olan 3 hastamıza da stent taktık. Tüm hastalarımızın genel durumu gayet iyi, inşallah en kısa sürede taburcu olacaklar. Kollarından anjiyo işlemi yapılanlar ise 4 saatlik gözetimin ardından taburcu olabilecek, diğerlerini ise takip amaçlı bir gün bekletiyoruz. Bu anjiyo Bitlis için bir ilk, inşallah bundan sonra devamı gelecek. Tatvan Devlet Hastanesi olarak bugün itibariyle yaptığımız bu ameliyatlar sayesinde belki de şu an için bir hayal olan bu başarı sayesinde Bitlis sağlık alanında bir 20 yıl ileriye gitmiştir. Bu ameliyatların şöyle bir güzelliği de var. Tatvan’da yaptığımız anjiyo büyük iller dışındaki Türkiye’deki ilçe devlet hastanelerinde yapılabilen ilk anjiyo ameliyatları oldu. Bu anlamda da yine ilçe devlet hastaneleri arasında da büyük bir başarı ve ilke imza atmış olduk. Hastanemiz artık her türlü hizmetlerin verilebildiği bir hastane konumuna gelmiştir. Buna gelen hastalarımız da canı gönülden inanıyor. İnsanlarımızın hastanemize olan güveni de oldukça yüksek. İnşallah bizlerde hastane olarak sadece ilçemiz için değil, diğer çevre il ve ilçelerden de gelen hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini vermek için çalışacağız. Ekibimiz tecrübe kazandıkça hastanemizde yapılacak olan anjiyoların da sayısını arttırıp bu sebeple yapılacak olan tüm sevklerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. İnşallah bundan sonra artık sadece anjiyo yapmakla yetinmeyip bu ameliyatla birlikte kalple ilgili stent, kalp pili, kalp kapakçığı ve diğer tüm ameliyatları da burada gerçekleştirebileceğiz. Bu anlamda artık sevk veren değil sevk alan hastane yolunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
Daha sonra hastanede anjiyo ameliyatı olan ilk hastaları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi veren Başhekim Akay, tüm hastaların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade ederek, hastalara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Anjiyo ameliyatı için Muş’un Malazgirt ilçesinden gelerek ilk anjiyo ameliyatına giren 5 çocuk babası 42 yaşındaki Sadık Ürün ise, böyle bir hizmetin Tatvan’da verilmeye başlamasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Daha öncesinde bu ameliyatlar için büyük şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Ürün, Tatvan’da bu hizmetin verilmeye başladığına şahit olduktan sonra sevinç gözyaşları döktüğünü ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Kalp krizi şüphesi ile hastaneye başvurduğunu anlatan Ürün, “Sağ olsunlar tüm doktorlarımız benle çok ilgilendiler. Bunların emeklerine de teşekkür ederim. Tabi ki bizler bu ülkenin vatandaşları olarak hayatlarımızı hekimlerimize emanet ediyoruz. Bu anlamda onlara güvencemiz sonsuzdur. Böyle bir hizmetin bölgemizde verilmeye başlamış olması bizleri çok çok mutlu etti. Bizlerin bu büyük nimetlere sahip çıkması gerekir. Gerçekten bugün büyük şehir hastanelerinde yapılabilen bir işlemin artık bölgemizde yapıldığını gördükten sonra gözlerim yaşardı. Bunun içinde vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Anjiyo ameliyatı olan Zemile Kardaş ise, sağlık durumunun çok iyi olduğunu anlatarak, bu imkanların sunulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.